top of page

Onze omgeving

Fietsroutes

Vanaf Camperplaats Mook starten verschillende fietsroutes van route.nl. Geheel kosteloos kan je zelf kiezen hoe ver en welke kant je op wil fietsen. In totaal zijn er elf fiets en wandelroutes. Keuze zat, zou je zeggen toch?

Scherm­afbeelding 2023-09-25 om 10.20.53.png

BikePark Mook

In het voorjaar van 2021 werd bij de Mookerschans het BikePark Mook geopend. Een oude stortplaats is omgetoverd tot een fietsroute met een blauwe flowtrail, zwarte jumplijn en een oefencircuit voor drop-offs. De blauwe flowtrail is een optionele lus voor de reeds aangelegde mountainbike-route door Mook, die de bossen van Groesbeek en Mook aandoet. 

IMG_0762.JPG

Plasmolen

Camperplaats Mook Starthoeve grenst aan het toeristische dorpje Plasmolen, waar tal van activiteiten mogelijkheden zijn. Zo kunt u mooie wandelingen maken over de Sint-Jansberg en de Mookerheide, kunt u genieten in de vele horeca gelegenheden en zijn er veel wateractiviteiten mogelijk, zoals zwemmen op de Grote Siep, bootje varen, waterfiets huren, vissen etc.. Tevens bevindt zich in Plasmolen de VVV aan de Witteweg 10.

Land van Cuijk

Het dorp Cuijk kunt u met het pontje over de Maas bereiken. Hier komen de provincies Gelderland, Limburg en Noord-Brabant samen. Hier zijn de sporen van een rijk Romeins verleden nog goed zichtbaar, net als in de omliggende kerkdorpen, verbonden aan de gemeente Cuijk. Aan mooie wandelingen, een divers aanbod van musea en ook tal van horecagelegenheden ontbreekt het hier niet!

Plasmolen.jpeg
Cuijk.jpeg

Groesbeek (Berg en Dal)

Het dorp Groesbeek, gelegen in gemeente Berg en Dal, kenmerkt zich door zijn heuvelachtige en bosrijke landschap en grenst aan Duitsland. Dit dorp heeft een diversiteit aan uitstapjes, zoals het vrijheidsmuseum, wijnproeverijen en de de draisine/fietslorrie tussen Groesbeek en Kranenburg/Kleve (D). Groesbeek ligt zo'n vijf kilometer van de camperplaats vandaan. 

Groesbeek.jpeg

Gennep

Het stadje Gennep heeft een vestingsverleden. Vele panden herinneren nog aan vroegere tijden, met een gezellige markt op zaterdag. Daarnaast kunt u kanoën op de Niers. 

Gennep.jpeg

Nijmegen

De historische stad Nijmegen, tevens oudste stad van Nederland, ligt op 13 km (stadscentrum) afstand van de camperplaats. Goed te bereiken met fiets, bus of trein (opstappen in het naastgelegen dorp Molenhoek). De stad biedt een keur aan musea, parken, bioscopen, winkels en talloze gezellige eetgelegenheden.

 

In de derde week van juli staat de stad in het teken van de Vierdaagse en zijn er de vierdaagse-/zomerfeesten: een groots evenement met muziek, dans en optredens dat voor iedereen gratis toegankelijk is.

Nijmegen.jpg

Malden

Het dorp Malden ligt op de route richting Nijmegen. In Malden ligt een mooi, overdekt winkelcentrum met een diversiteit aan winkels. Daarnaast vind je op het Kerkplein, naast verschillende horeca, ook een cultuurcafé en een bioscoop. Aan de andere kant van het dorp ligt bos Heumensoord, met een zweefvliegveld. 

Malden.jpeg
bottom of page